G & I Tutorial

Gimp dan Inkscape Tutorial

Softwarenya

with 4 comments

logo Inkscape Inkscape adalah Open Source Software ( OSS ) vektor editor, artinya software yang mirip-mirip dengan Adobe Illustrator atau CorelDraw, bedanya Inkscape gratis😀 . Inkscape gak hanya untuk linux doang kok, ada versi windows dan Mac OS Xnya juga.

About Inkscape
An Open Source vector graphics editor, with capabilities similar to Illustrator, CorelDraw, or Xara X, using the W3C standard Scalable Vector Graphics (SVG) file format.

Inkscape supports many advanced SVG features (markers, clones, alpha blending, etc.) and great care is taken in designing a streamlined interface. It is very easy to edit nodes, perform complex path operations, trace bitmaps and much more. We also aim to maintain a thriving user and developer community by using open, community-oriented development. (inkscape.org)

logo Gimp GIMP ( GNU Image Manupulation Program ) merupakan program yang mirip dengan Adobe Photoshop dan gratis juga tentunya😀 . Keuntungan belajar GIMP selain gratis GIMP juga ada versi portable-nya. Jadi tinggal install di USB Flashdisk atau di harddisk external bisa di jalanin di komputer temen atau komputer kantor tanpa harus di install ( ukuran program setelah di install hanya 18-36MB ). Sayangnnya versi portable hanya tersedia untuk windows. ( download versi portable )

About GIMP
GIMP is an acronym for GNU Image Manipulation Program. It is a freely distributed program for such tasks as photo retouching, image composition and image authoring.

It has many capabilities. It can be used as a simple paint program, an expert quality photo retouching program, an online batch processing system, a mass production image renderer, an image format converter, etc.

GIMP is expandable and extensible. It is designed to be augmented with plug-ins and extensions to do just about anything. The advanced scripting interface allows everything from the simplest task to the most complex image manipulation procedures to be easily scripted. (gimp.org)

Written by kanigarabox

February 11, 2008 at 6:48 am

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wiiii kerennnn… salam

    O-S

    May 27, 2008 at 2:55 pm

  2. Klo software open source buat flash paan yah?

    aku

    November 16, 2008 at 4:50 am

  3. kalo untuk bikin animasi bisa pakai software KToon atau Synfig Studio ( yang saya tau…😀 )

    tapi kalau untuk bikin aplikasi interaktif kayak .swf sih gak ada versi OSS (opensource software)-nya karena tersandung masalah lisensi…

    kanigarabox

    November 28, 2008 at 1:34 pm

  4. toooo..lu belagu amat gak bilang punya blog ini…
    gue kan juga ada obsesi bisa ngutak ngatik foto…
    tau ada temen yang bisa ngajarin seh..ngapain jauh2 belajar… intensif dooooong to…ajarin…

    woi PR lu mana??

    akuiniobenk

    March 12, 2009 at 3:05 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: